تهیه ازبیلت های صنعتی

اسکن لیزری سه بعدی روشی مدرن برای برداشت اطلاعات محوطه در صنعت روز جهان بشمار می رود، ایجاد مدل بسیار دقیق و جامع سه بعدی از وضعیت موجود محوطه های صنعتی شرایط ویژه ای را برای پیشبرد اهداف طراحی مهندسی در صنعت فراهم نموده است.

نیاز مبرم صنایع مختلف کشور عزیزمان به این نوع خدمات مهندسی از یکسو و تلاش و پشتکار بی وقفه کارشناسان و مدیران مجرب برای معرفی و مستقر کردن تکنولوژی اسکن لیزری سه بعدی از سوی دیگر ، از مهمترین عوامل ورود بسیار سریع اسکن لیزری سه بعدی به بازار صنعت ایران گردیده است. بطوریکه این فناوری در مدت زمان بسیار کوتاهی توانسته در پروژه های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. توانمندی های این روش در تولید نقشه های مورد نیازمهندسی موجب حمایتهای قاطع وگسترده کارفرمایان مختلف گردیده است. جلب چنین اعتمادی بی تردید، مهر تائیدی به جایگزینی بلا مناظع این فناوری با تمام روشهای قدیمی تر و متد های سنتی در صنایع کشورمان بوده است.

مزایای استفاده از اسکنرهای سه بعدی صنعتی در جمع آوری اطلاعات As Built

۱)جمع آوری اطلاعات As Built در قابل یک مدل سه بعدی یکپارچه

۲) حجم بسیار بالای اطلاعات قابل برداشت از محوطه

۳) سرعت عمل فوق العاده در مقایسه با روشهای سنتی

۴) دقت بسیاربالا و به حداقل رسیدن خطاهای اندازه گیری هندسی

۵) هزینه های اقتصادی کمتر این تکنولوژی در مقایسه با روشهای سنتی

۶) امکان بروز رسانی اطلاعات سه بعدی As Built در صورت تغییرات آتی مجتمع

۷) بکارگیری مستقیم این اطلاعات در نرم افزار های مدلسازی سه بعدی ،در جهت اهداف طراحی مهندسی

۸) امکان تدوین برنامه زمانبندی منسجم برای پروژه های تعریف شده در داخل محوطه های صنعتی

بکارگیری تکنولوژی اسکن سه بعدی در مجتمع های صنعتی

۱- تهیه مدل ابر نقاط فایل ابرنقاط ایجاد شده با بهره گیری از اسکنر

پس از اعمال عملیات فنی و مهندسی ویژه ، تصویر سه بعدی کاملی از محوطه ی موردنظر را با تمامی جزییات ایجاد می نماید. در این فضای سه بعدی ، حرکت داخل محوطه در تمامی قسمتهای مربوطه امکان پذیر است و کاربر قادر خواهد بود به عنوان یک ناظر در محوطه حضور داشته باشد.

مزایای مدل ابرنقاط As built

 ۱) حجم بسیار بالای اطلاعات قابل ذخیره در آن

۲) دقت بسیار زیاد و خطای در حد صفر برای اندازه گیری ها

۳) ایمنی بالاتر برای متولیان امر (کاهش زمان حضور در داخل محوطه های در حال بهره برداری و پرهیز از رفتن به ارتفاع)

۴) کاهش هزینه های اقتصادی مختلف از جمله کاهش مراجعات مکرر به محل سایت

۵) سازگاری مدل ابرنقاط As built تولید شده با تمام نرم افزارهای مدلسازی با هدف برداست اطلاعات در طراحی های مهندسی

۶) فضای بسیار ساده نرم افزاری و امکان فراگیری آن در دوره آموزشی بسیار کوتاه

۲- مدلسازی سه بعدی

بمنظور مدیریت منسجم فنی در مجتمع های صنعتی در اختیار داشتن آخرین وضعیت واحدهای عملیاتی در چهارچوب مدل سه بعدی اهمیت بسیار زیادی دارد. علاوه بر اینکه این مدل امکانات گسترده ای را برای گزارش گیری های مختلف فنی در اختیار کاربران قرار می دهد. می تواند بعنوان یک فایل الکترونیکی بسیار کارامد جایگزین آرشیو سنتی سیستم میگردد.

ساخت مدل As built واحدهای صنعتی علاوه بر اینکه همواره میتواند شرایط ایده الی را برای طرحهای توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با مجموعه پدید آورد این امکان را برای کاربر فراهم میسازد تا به طور مستقیم و بصورت مجازی وارد مدل کارخانه شده و کلیه نظارت ها و بازدیدهای لازم را بدون حضور فیزیکی محقق سازد و در فرمت های متنوع نرم افزاری مانند Catia, PDS, PDMS, Auto Plant, AutoCAD و … در اختیار مشتریان خود قرار دهد.

۳- بروز رسانی مدل سه بعدی بعد از عملیات اجرایی

امروزه به روز رسانی مدل های سه بعدی ساخته شده در فاز طراحی و مهندسی پروژه یکی از مهمترین نیازهای فنی مراکز صنعتی پس از اتمام عملیات نصب می باشد استخراج تمامی نقشه های As built از جمله Piping Plan, Plot Plan و نقشه های ایزومتریک و استخراج لیست قطعات مورد نیاز و … از این مدل امکان پذیر میباشد.

۴- احداث مجتمع های پروسسی مشابه و جابجائی آنها

چنانچه ساخت مجدد یک مجتمع صنعتی در دستور کار قرار گیرد از جهت اقتصادی هزینه کردن برای باز تولید کلیه مدارک پایه و اجرائی توجیهی نخواهد داشت. رایج ترین روش مطرح امروزه استفاده از مدارک پایه موجود درکنار تهیه مدل ابرنقاط و مدلسازی سه بعدی و نهایتاً باز تولید نقشه های اجرائی براساس این داشته ها میباشد.

۵- مهندسی معکوس

در سالهای اخیر نگرشی به استفاده از مهندسی معکوس در ایران هم به لحاظ نیاز به خود کفایی صنعتی و هم به جهت تحریم های بین المللی بشدت رو به گسترش بوده است. علاوه بر این با توجه به عدم پاسخگوئی بسیاری از سازندگان بخصوص پس از دوران گارانتی به سؤالات و درخواست های خریدار و در عین حال هزینه بر بودن انجام چنین خدماتی با اتکا به سازنده اولیه، نیاز به برطرف کردن این معضل در داخل کشور یکی از اولویت های اصلی صنایع کشورمان محسوب می گردد. مهندسی معکوس و ساخت مدل سه بعدی برای ماشین آلات و تجهیزات صنعتی نه تنها به منظور ساخت مجدد این دستگاهها میتواند مورد استفاده قرار گیرد بلکه پاسخگوی بسیاری از نیازهای صنعتی مرتبط با چنین پروژه هایی هم می باشد.

۶- مزایای استفاده از مهندسی معکوس

۱. صرفه جوئی بسیار قابل توجه در هزینه ها

۲. خودکفایی صنعتی و رسیدن به نقشه های ساخت تجهیزات با استفاده از مدل های سه بعدی برداشت شده دقیق و سریع بودن سیستم برداشت اطلاعات اولیه و تهیه مدل های سه بعدی مورد نیازامکان رسیدن به نقشه ساخت قطعات بسیار بزرگ و حساس به منظور انجام تعمیرات و بازسازی سیستم برای اولین بار درجهان

نکته قابل توجه اینکه در بسیاری از عرصه های صنعتی مانند صنایع ریلی، ماشین الات سنگین، کشتی ها، هواپیماها، پلها، سازه های سنگین دریایی و … تجهیزات بکار گرفته شده به دلایل مختلف فاقد نقشه میباشند و متولیان امر تاکنون امکانی برای برداشت دقیق اطلاعات و ساخت مجددآانها نداشتند که با استفاده از این روش این امر مهم محقق گردیده است.

نتیجه

این تکنولوژی براساس کاهش زمان و هزینه های برداشت اطلاعات از مجتمع های صنعتی بشدت مورد توجه متولیان امر قرار گرفته که توامان توانسته است با ارائه دقت فوق العاده در برداشت اطلاعات خطاهای اندازه گیری را به حداقل ممکن کاهش دهد و با تولید مدل سه بعدی دقیق و یکپارچه از محوطه برداشت شده و همچنین استخراج نقشه های رایج مهندسی، تمامی نیازهای مهندسان را در مورد طرح های توسعه و در اختیار داشتن وضعیت موجود محوطه های صنعتی و کارگاهی مرتفع سازد.

 اسکن لیزری تاسیسات صنعتی تلمبه خانه انتقال آب
                                 ابر نقاط یکپارچه از محوطه تلمبه خانه انتقال آب
                               نقشه سه بعدی در محیط اتوکد از تلمبه خانه انتقال آب